Scroll Top
Wilhelminalaan 3 8131 AA Wijhe

Voedselbos, tuinderij, kwekerij

Voedselbos, tuinderij, kwekerij

Met de Coöperatie Eet lokaal Wijhe gaan we zien wat de behoefte is aan agrarische producten die in de tuinderij en het voedselbos kunnen worden gekweekt: een directe, verse en korte aanvoerlijn naar de lokale bevolking. Met het voedselbos, de tuinderij een kwekerij kunnen we dit realiseren.

Wat is een voedselbos?

Een voedselbos is een zelfvoorzienend ecosysteem waaruit op termijn het hele jaar kan worden geoogst. Afhankelijk van het seizoen varieert de oogst van diverse soorten fruit, noten, zaden en groenten tot wortels, knollen, paddenstoelen, eetbare bloemen en honing. Daarnaast levert een vitaal voedselbos een rijke 'oogst' op aan hoogwaardige natuur, aantrekkelijk landschap en andere nuttige producten zoals hout, medicinale kruiden en zaai- en plantgoed. Een voedselbos is met andere woorden een hartverwarmende verzoening van natuur en landbouw.
In het schetsplan is voor het voedselbos een oppervlakte van ruim zeven hectare voorzien.
Als partner willen wij met Stichting Voedselbosbouw Nederland het voedselbos bedrijfsmatig goed ingevuld krijgen.

Tuinderij en kwekerij

In de tuinderij en de kwekerij kunnen de gewenste groenten en kruiden worden geteeld. Hiervoor willen we 2,5 hectare grond benutten, die door het landgebruik in een verder verleden daarvoor goed geschikt is. Dit alles in een parksetting, zodat er ook gewandeld kan worden en bijvoorbeeld een wijngaard als omheining naast het pad het zonnepark zal kunnen sieren.In het schetsplan is voor het voedselbos een oppervlakte van ruim zeven hectare voorzien