Wilhelminalaan 3 8131 AA Wijhe

Gebiedsontwikkeling de Noordmanshoek

Gebiedsontwikkeling uniek duurzaam landgoed in Wijhe
De Noordmanshoek
Toekomstbestendig. Eigenzinnig. Groen. Rust. Sociale cohesie. Ruimte voor duurzame, innovatieve ontwikkelingen voor wonen, agrarische, economische en sociale ontwikkelingen. Maak kennis met De Noordmanshoek! Het duurzame landgoed is volop in ontwikkeling.

Het landgoed inspireert op het gebied van duurzaamheid. Het biedt kansen voor lokaal,
duurzaam ondernemerschap en voorziet inwoners nu en in de toekomst lokaal van
duurzame energie en duurzaam voedsel.

 

Eerst maar eens richting het uitkijkpunt. Vanaf grotere hoogte heb je een mooi overzicht over
De Noordmanshoek. Je ziet onder meer een rijke variëteit in bomen en struiken, een voedselbos, een kleurrijke bloemenpluktuin, een biologische kwekerij en tuinderij, en een kleine dierenweide. Op het kleine strandje langs het water liggen andere bezoekers te luieren in de zon.

In De Noordmanshoek woon je in, met en voor de natuur. De zeventig woningen zijn volledig energieneutraal, circulair, klimaatpositief en levensloopbestendig en gebouwd met lokale en natuurlijke materialen. Een mooi voorbeeld van hoe je de ‘CO2-voetafdruk’ zo klein mogelijk houdt. Woningen hebben veelal groene gevels en daken.

De Noordmanshoek kan ook voor de jongere inwoners van Olst-Wijhe aantrekkelijk zijn. Denk aan de natuurspeelplaats waar het lekker spelen is en aan schooltuinen waar kinderen hun groene vingers kunnen gebruiken. De Noordmanshoek kan ook een prima uitvalsbasis zijn voor de ‘buiten- uitenschoolse opvang’. Leerlingen van scholen uit de regio kunnen regelmatig langskomen, om te ontdekken wat duurzaam bodemgebruik is, hoe het zit met de biodiversiteit, met gezond eten en het ecosysteem van een voedselbos
Vrijwilligers worden uitgenodigd om mee te werken op het landgoed en we bieden ook graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen voor duurzaam wonen en werken