Energietuin de Noordmanshoek: een kans om wat terug te geven aan de inwoners van Olst-Wijhe én onze planeet


Toen Geke Wichems voor het eerst van de plannen voor de Noordmanshoek hoorde, waren zijn oren direct gespitst. "Hier wil ik meer van weten!" Zodoende bezocht Geke meermaals de bewonersbijeenkomsten die de toenmalige werkgroep in de startperiode van het project hield. "Ik vond het een prachtig project, daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen!". Inmiddels is Geke als penningmeester niet meer weg te denken uit het stichtingsbestuur van De Noordmanshoek. We vroegen Geke waarom hij zo toegewijd is aan dit bijzondere project.

"Het allermooiste van het plan van het landgoed de Noordmanshoek is dat het niet zomaar bedacht is door een aantal enthousiastelingen, maar dat het echt een plan van de inwoners zelf is," vertelt Geke. "Het is een hele mooie kans om met deze 25 hectare de dromen van inwoners in vervulling te laten gaan. Of je nu droomt over lokaal geproduceerd voedsel, meer duurzame energieopwek of een groene plek om lekker in te wandelen: de Noordmanshoek heeft het straks allemaal!".

Iets teruggeven aan de inwoners én aan de aarde
En waar droomt Geke zelf van? Welke onderdelen van het landgoed gaat Geke straks het meeste van genieten?
"Poeh . . . een moeilijke vraag! Om eerlijk te zijn verheug ik me niet specifiek op één van de aspecten van de Noordmanshoek. De combinatie van de verschillende elementen is wat het project voor mij zo bijzonder maakt. Dat we de kans krijgen om zo'n groot gebied te gebruiken om iets terug te geven aan de inwoners van Olst-Wijhe én aan onze planeet, dáár verheug ik mij het meeste op!".

Inspirerend, maar ook uitdagend
De planvorming voor de Energietuin de Noordmanshoek is inspirerend, maar tegelijkertijd ook erg uitdagend. Geke: "Ik ben van huis uit een HR manager en pensioenspecialist, met nul ervaring met gebiedsontwikkeling. Dan is zo'n project een flinke kluif! Daarom is het zo mooi dat we nauw kunnen samenwerken met onder andere de gemeente, de provincie en Natuur en Milieu Overijssel. En onderweg leren we allemaal van elkaar.".

In het nieuws


SECRETARIAAT
Wilhelminalaan 3
8131 AA Wijhe
E-mail sturen
COLOFOON
© 2020 STICHTING DE NOORDMANSHOEK
disclaimer
Laatste Update: 18-11-2021